SAMSUNG CSC

REKORD I ANTALET DELTAGARE PÅ SOMMARLÄGER OCH SOMMARPROFFS

postad i: Nyhet 0

Fotboll, Gemenskap och Sommarminnen, i somras gick Skellefteå FF:s årliga Sommarläger och Sommarproffs av stapeln. Det blev ett rekordår med 124 deltagare.

Sommarläger kallas lägret för de lite yngre barnen mellan 7-11 år där huvudfokus är fotbollsglädje och gemenskap. Sommarproffs är lägerverksamheten för de lite äldre som är mellan 12-14 år.

Sammanlagt deltog 61 barn och ungdomar på sommarlägret och 63 på sommarproffs.

Skellefteå FF:s sommarläger 2023 blev en oförglömlig vecka för unga fotbollsentusiaster i regionen. Det blev en vecka fullpackad med fotboll, lekfulla aktiviteter och vänskapliga skratt.

Expertis och passion i fokus på Sommarproffs

Årets Sommarproffs leddes av Skellefteå FF:s utvecklingschef Matti Kilpelä med hjälp av bland annat herrlagets assisterande tränare Will Hoare, som delade med sig av sin expertis och brinnande passion för fotboll. Deltagarna fick möjlighet att finslipa sina färdigheter och uppleva glädjen och entusiasmen som kommer med att träna under duktiga ledare. Det stora temat för lägret var “egenträning” och hur man ska ta ansvar för sin egen utveckling.

– Kidsen hade mycket glädje och fokus. De ville verkligen utmana sig själva, berömmer Matti Kilpelä.

Träningarna på Sommarproffs kombinerades med teori och föreläsningar för att ge deltagarna en fördjupad kunskap inom bland annat kost, återhämtning och vad träning med kvalité innebär.

På Sommarlägret är fokus gemenskap och fotbollsglädje. Tanken är att barnen ska få fina sommarminnen samtidigt som de får så många bollkontakter som möjligt under veckan. Huvudansvarig för sommarlägret var Elsa Sundbom.

– Det var kul att se barnens engagemang. Det blir väldigt roligt och lätt som ledare. Så det skulle jag säga var veckans höjdpunkt, säger Elsa Sundbom.