Rysare när sen kvittering räddade poäng mot topplaget

postad i: Nyhet 0

Skellefteå FF tog som bekant emot tabelltvåan Carlstad United under söndagen – och det hela kom att bli en riktig rysare.

Efter en något nervös start under de första minuterna, där gästerna tog kommandot över match – växte Skellefteå sig starkare ju längre den första akten led.

Hemmalaget började vinna bollen högt uppe i banan och de farliga målchanserna avlöste varandra inför en inlevelsefull hemmapublik på över 400 åskådare.

Halvvägs igenom den första halvleken kom så matchens första målchans när Jacob Stephenson bara var några centimeter ifrån att ge Skellefteå FF ledningen, efter att ha blivit fri framför mål i samband med en tilltrasslad hörnsituation.

Carlstad lyckades dock rädda i sista stund, men Skellefteå fortsatte att hota gästernas straffområde.

Mot slutet av den första halvleken kom så kvicke Sebastian Shafei-Åman igenom på sin högerkant och spelade in till företagsamme Tobias Sandström som hade löpt sig fri vid bortre stolpen. Men nygamle förvärvet Sandström fick inte någon ren träff på bollen och avslutet från nära håll gick i stolpen.

Det blev också de första 45 minuternas sista riktiga målchans, men det hela bådade gott för framtiden för Skellefteå FF.

Den andra halvleken var dock inte den första lik. Tempot var inte lika högt och intensivt, och Carlstad hade mer boll.

Efter ett bolltapp på egen planhalva kunde så även gästerna ta ledningen bara några minuter in i den andra akten – och det var genom mångårige FF:aren Linus Almqvist som kliniskt placerade in 0–1 från nära håll.

Och släkten såg länge ut att vara värst.

Skellefteå flyttade upp manskapet något efter baklängesmålet, men de riktigt farliga målchanserna uteblev länge – ända fram till den 88:e matchminuten när nyinbytte Tif Kiddu kom runt på högerkanten och gjorde ett inspel från kortlinjen – ett inspel som en Carlstad-försvarare stötte in i eget mål.

Tif Kiddu låg bakom kvitteringsmålet.

1–1 var ett faktum och något mer av värde hände inte i matchen, vilket innebar att lagen fick dela på poängen.

Därmed ligger Skellefteå FF fortsatt sist i tabellen med 11 inspelade poäng på 18 omgångar. Laget har sju poäng upp till kvalplats där Assyriska för tillfället ligger.

Nästa match är på måndag och då väntar derby borta mot Umeå FC 19.00.