IMG 1693

SFF inför IFK Luleå borta

postad i: Nyhet 0

Senaste matchen spelade vårt herrlag sin sista hemmamatch för denna säsong. Matchen slutade tyvärr med en 1–4 förlust mot IFK Östersund. I veckan har vi valt att intervjua lagkapten Jonathan Käller som under denna säsong spelat väldigt bra och som även blivit nominerad till bästa försvarare i serien av Unibet.

Nu i veckan så har ni er sista seriematch, men om du skulle summera hela säsongen hur tycker du den har varit?

– Jag tycker fortfarande att bortsett från förra matchen så ha vi haft bra laganda, jobbat hårt för varandra. Jag tycker att vi har förtjänat mer poäng än där vi ligger just nu. Tyvärr så var det något i dom senaste matcherna som hände. Något som inte ska vara i vårt lags identitet. Men i det stora hela så har det varit ett jättebra år.

Vad behöver ni utveckla till kommande år?

– Det finns alltid saker, jag tycker vi borde kunna knyta ihop säcken mot Team TG och inte fallera mot ett lag som Älgarna. Vi ska helt enkelt kunna vara mer effektiva i vissa lägen och såklart så ska vi inte släppa in onödiga mål i det här mer betydelsefulla matcherna och lägena.

Jag tänker att för dig individuellt måste du väl ändå vara ganska så nöjd eftersom du har fått flest SFF-märken av matchrapportörerna på våra hemmamatcherna, samt att du blivit nominerad som bästa försvarare av Unibet. Vad tror du denna framgång beror på?

– Jag tycker att vi har haft ganska så tryggt spel. Vi vet vad vi ska göra under matcherna och vi har jobbat hårt för varandra sen har vi fått ganska så mycket nollor med oss och jag är ganska trygg med bollen så jag känner att jag får var delaktig mycket i speluppbyggnad offensivt. Så denna säsong har passat mig ganska så bra.

Du har tidigare också spelat på mittfältet men i år spelat som mittback, vad gör dig till en så bra försvarare?

– Jag tycker att jag alltid har haft en bra spelförståelse så de kändes ganska så naturligt dom gångerna jag har gått ner på mittbacken och får se hela spelplanen framför mig. Och på så sätt kunnat kontrollera tempot i matchen till de bättre och så är jag ganska bra defensivt också så jag tror det passar mig bättre.

Ni har en seriematch kvar mot IFK Luleå där du tidigare haft en kort tid i klubben. Är det speciellt för dig att möta just IFK Luleå?

– Ja, jo det är det väl. Jag sa det väl när vi skulle möta dom hemma också. Det var ingen bra vistelse jag hade där och det känns alltid lite extra när vi möter dom

Hur ska ni ladda upp inför denna match?

– Oj, det är klart det är svårt. Vi är ganska så sårade som det ser ut som just nu. Vi får väl kämpa för att ta oss igenom träningarna just nu till en början sen kommer vi nog kunna resa oss igen. Och förmodligen på lördag kommer alla vara taggade.

TEXT OCH BILD: Miranda Tikkanen