WhatsApp Image 2023 11 16 at 15.42.50

HERR: Johan Karlsson tar sig an nya utmaningar

postad i: Nyhet 0

Johan Karlsson, som varit herrlagstränare i Skellefteå FF senaste två åren, tar nästa steg i sin tränarkarriär. Johan har inte bara varit tränare i föreningen utan har en livslång relation till Skellefteå FF. Som ni kunde läsa om i vårt reportage förra året. Läs det här!

Under senaste åtta åren har Johan Karlsson haft en betydande inverkan på Skellefteå FF. Från sina första dagar som tränare i akademin till att leda herrlaget som den yngste huvudtränaren i Sverige fyra högsta serier på herrsidan. Han har visat sig vara en hängiven och målinriktad individ och hans kontinuerliga strävan efter kunskap och utveckling har varit en nyckelfaktor i hans utveckling.

I en kommentar reflekterar Johan över sin tid i Skellefteå FF.

– Skellefteå FF/AIK är mer än bara en förening för mig. Det kanske låter löjligt men det är ju faktiskt här jag har vuxit upp. Jag föddes in i den här föreningen. Från det att jag följde med mamma och pappa för att se herrlagets matcher när jag var en liten grabb med en Ahlgrens Bilar i handen, till att bli tränare i föreningen. Det är en lång period, i stort sett hela mitt liv, som jag har haft en nära relation till Norrvalla.

Nu väntar nya uppdrag och en heltidstjänst i Östers IF:s akademi. Han börjar sin nya tjänst den 1 januari.

– På ett sätt ett jättetufft beslut att ta, för jag har alltid älskat att vara här. Jag är oerhört tacksam för alla människor i och runt i föreningen för det stöd jag har fått, och de spelare och ledare jag har varit i kontakt med på daglig basis under de här åtta åren. De har varit otroligt viktiga för mig, i hur jag har trivts här och hur de har accepterat mig för den jag är. Jag känner mig extremt stolt över att ha fått tillbringa den här tiden med dem, säger Johan och tillägger:

– Samtidigt så känner jag mig extremt inspirerad för den här nya uppgiften. Det ska bli kul att flytta ner till Växjö och jag tror att det är ett bra nästa steg för mig i min tränarkarriär. Östers IF är en anrik förening och det känns som en bra miljö för mig att utvecklas i.

Skellefteå FF vill passa på att tacka Johan för hans dedikation, hårda arbete och bidrag till Skellefteå FF.

WhatsApp Image 2023 11 16 at 17.06.25